Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2014. március 31., hétfő

Indul a termelői piaci árusításom....

Ahogy  párom Imi mindig mondja Nekem:

- Ha felvetted a kolompot, akkor kolompolnod is kell!- 

Teljes erővel készülődöm az Őrségi termelői piacra. Elindult a szezon,március 22. szombattól árusítom ott a termékeimet.Már a harmadik évemet kezdem, de mindig izgatottan várom a szombati napot.
Egyrészt mindig van új termékem és várom a visszajelzéseket.Remélve, hogy pozitív lesz.
Most a kökény szörp és lekvár, mint gyógyítónövény várnak kipróbálásra.
Aztán egy régebbi mániám a fűszerolaj készítés is előjött nálam.Hajt már a kakukkfű és a borsfű is. Friss fűszernövényeket áztatok le két hétre, majd  formás üvegekbe szüröm át és szárított növényekkel díszitem!
Sajnos kevés rá a kereslet, és inkább konyhai dísznek vásárolják.
Nem értem miért, mikor én tényleg jó minőségű napraforgó és olívaolajat használok és sok fűszernövényt.

Karácsony óta izgat a házi bonbon készítése is.Olyan édesség készítése, ami természetes ízeket adja vissza.Sok-sok gyümölccsel, olajos magokkal...mint dió,mogyoró,mandula és kevés csoki.( ami jó minőségű, nem túlzottan édes.)
6 félével kísérletezem, már kezd kialakulni a jó összetételű bonbon.

Most már beköszöntött a tavasz,lehet ültetni a kertben és lehet kezdeni gyűjteni a gyógyítónövényeket is.... ibolyát, csalánt,kökényvirágot.........

...Így márt nem unatkozom., van tenni való bőven......

6 megjegyzés:

 1. Őszre tervezünk egy egészséges étkezés programot. Nagyon javasoltalak, hogy hívjunk el árusítani. Meglátjuk, ha így lesz, megkereslek.

  VálaszTörlés
 2. Köszi, hogy gondoltál rám! Örömmel ott lennék egy ilyen programon.

  VálaszTörlés
 3. Szia Baratella!

  Minden szombaton megtartják az őrségi piacot, vagy csak havonta? Szeretnénk meglátogatni, körülnézni. És ha sikerülne ott összefutnunk, bizony érdekelne a bon-bonod, és kökény lekvárod!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülnék nektek.Minden szombaton van Reggel 7- 12 óráig a focipályánál, nem messze a körforgalomtó Öriszentpéterenl.Gyertek el ,most már beindul a piac, úgy 22-25- en árusítunk.

   Törlés
 4. Kedves Ella!
  Ezúton is szeretnénk gratulálni a termékeidhez. Örülök, hogy pont ott voltál, amikor mi ott jártunk. A sajtos tallérok és a grillázsok is hihetetlenül finomak, kár hogy nem vettünk belőlük többet.
  A házi bonbonjaiddal egy nagyon jó utat választottál magadnak. Eszméletlenül finom ízeket varázsoltál! Ahogy a csokival keveredik a töltelék...hmmm... finom. Nr.1.!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon aranyos vagy! Jó, hogy találkoztunk remélem még sokszor fogunk beszélgetni.

   Törlés