Most olvastam, hogy a hétvégén
itt a közelben Egerszegen rendeznek fánk fesztivált.
Mindkettő napon lehet kóstolni és
vásárolni fánkot Jótékonysági akció keretében.
Végre telieszem magam finom szalagos,
ízes fánkkal. Szeretem a fánkot, főként egy kis különleges lekvárral, mint
erdei gyümölcs vagy kökény.
De nem szeretek sütni, mert
órákig kell vele bíbelődni és a végeredmény gyakran nem a legjobb.
A szalagos farsangi fánkot nem is
olyan egyszerű elkészíteni. Elég, ha a konyhában egy kicsit hidegebb van,
megfázhat a tészta és búcsút mondhatunk az aranysárga csíkocskáknak.
És két embernek való kis
mennyiséggel sem érdemes próbálkozni, sok olaj kell a kisütéshez , én ez miatt sem szeretem.
Nemrégen olvastam egy fánksütéssel kapcsolatos
cikkben, hogy a riport alanya a dagasztás trükkjét a tévéből vette.
„ Egyszer a Szabó családban Gobbi Hilda a lányát,
Icát tanította fánkot sütni. Azt mondta neki, ha teljes erőből a földhöz vágja
néhányszor a tésztát, akkor nem kell annyit dagasztani. „
A riport alanya is megfontolta a dolgot, kipróbálta
és bevált. Volt, amikor a háta mögé ejtette a masszát és nem a vajlingba . De,
jó pár földhöz csapás után a sárga massza puhán, elsimulva vált el a tál
falától.
Hát ezt a földhöz csapás dagasztási módot még én is
megfontolom! Talán egyszer ki is próbálom!!!
Így
vagy úgy, mindenkinek jó étvágyat kívánok a farsangi fánkhoz!!!
( akár vásárolt, akár kapott, akár magunk sütötte)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése