Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2016. április 4., hétfő

Újra a Zala-völgyi kerékpárúton.

Végre újra eljött a kerékpározás ideje.
Túl a böjti szeleken és a márciusi fagyos reggeleken remélem már az időjárás kegyes lesz hozzánk.
Szeretek kerékpározni, nem a sportos (teljesítményt hajszoló) változatát, hanem a kirándulgatás hangulatát kedvelem.Idei első utunk a közeli Zala-völgyi kerékpárúton volt.
Tavalyi évben elkészült a Bagod-Teskánd közötti 4,1 km szakasz. Ez kapcsolódik a 2006-ban átadott Bagod- Zalalövő szakaszhoz.
Így már 16 km szakaszon, oda-visszaúttal 32 km hosszan lehet kerékpározni. A kerékpárút vonala a Zala folyót követi virágzó mezők, szőlőhegyek, erdők övezte dombok között. Az egyenes és enyhe emelkedéssekkel a kerékpárút könnyen járható családbarát útszakasz. Legtöbb helyen van korlát.Több kialakított kerékpáros pihenőkkel és sok-sok látnivalóval.Korábbi bejegyzéseimnél már írtam ezekről a látnivalókról, mint Zala folyó partján lévő Malom-tanyáról. Szabolcs Péter szobrászművész birtoka.Kerékpárút mentén gyakran láthatunk legelésző állatokat a réten illetve a házaknál kialakított karámokban. Gyönyörködhetünk a gólyák méltóságot sugárzó látványában is. Kettő tó is található a közelében………

Tökéletes akkor lenne ez a kerékpárút, ha Zalaegerszegtől indulna, és egészen Őriszentpéterig haladna.
Talán majd egyszer…….
2 megjegyzés:

  1. Szép helyeken tekertek! Biztos mi is kipróbáljuk egyszer.
    Reménykedjünk, hogy előbb utóbb elkészül a kerékpáros összeköttetés - tényleg tökéletes lenne!

    VálaszTörlés
  2. Ma, épp nem kegyes az időjárás. Felénk nem. S mint olvasom, holnap sem. Hiába no! A hétvége amikor együtt lehetne menni ... :)

    VálaszTörlés