Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2011. február 24., csütörtök

Blogok –tavasz, a-kertészkedés.


A blogjaitokat olvasva, bizony sokan megosztjátok gondolataitokat, szép fotóitokat a Tavaszvárásról. Én sem leszek kivétel!
Várom a tavaszt, nem annyira csak azért, mert hosszabbodnak a nappalok, több a napsütéses órák száma, melegebbek a napok. Inkább azért, mert szeretek kint lenni a szabadban, erdőt, mezőt járni és a kis kertemben kertészkedni. Ilyenkor február vége felé már kezd a fejemben körvonalazódni, mit, hova ültetek, mennyi ágyást fogok készíteni. 

Hová is kerüljenek a gyógy és fűszernövények, a kakukkfű, tárkony, borsikafű, bazsalikom, citromfű, borsmenta, zsálya stb.

Idén hány ágyás legyen a cukorborsónak, mennyi legyen a hagyma. A kert földje nem a legjobb a termesztésre, egyik fele kemény sárga agyag, másik fele meg homokos. Ennek a dombnak a talajszerkezete már csak ilyen! Egyik éven próbáltuk szerves trágyázással javítani, de csak több lett benne a féreg. Több évi próbálkozás után kialakult, milyen növényeket szeret ez a föld. A cukorborsó, zöldség, sárgarépa, sóska, cékla, zöldbab és a fokhagyma, vöröshagyma lett a nyerő. Nekem az uborka, paprika, paradicsom soha nem sikerült, nem lett nagy terméshozam, bármilyen fajtával is kísérleteztem.

Kinézek az ablakon, a hideg ellenére szépen süt a nap, tiszta az égbolt, így hát cipőket felvenni irány a vetőmagbolt!

2 megjegyzés:

  1. Tervezni már lehet, még egy kicsit várni kell. Hideg a föld a magnak.

    VálaszTörlés
  2. Itt a tavasz kezdőnapja március 1.,de csak a fagyott föld fogad.Igazad van, még várni kell, hogy mennyi napot-hetet???

    VálaszTörlés