Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2011. október 17., hétfő

Foti kutya sorsa ……..


Napokon át kérdezgettem magamtól mi legyen Fotika sorsa?


Felhívtam az ismerősöket, hátha tudnak gazdát találni neki. Férjem is a munkahelyén mindenkinek ajánlotta, kedves, fiatal és még tanítható ez a kutyus, akár második kutyának. Legtöbbször elutasító választ kaptunk.
Gondoltam megnézem mi a helyzet a közeli kutyamenhelyen. Bizony nagyon-nagyon elkeserítő sorokat olvastam a honlapukon, idézném.

-Az elmúlt hetekben olyan mértékben nőtt meg a Zalaegerszegen és környékén kidobott kutyák száma, amire eddig nem volt példa! A heti mérleg úgy néz ki a Zalaegerszegi Bogáncs Menhelyen, hogy 2 kutyust fogadtak örökbe, s kb. 22 jött helyette! Kölyökkutya az INTERSPAR parkolóban, az AQUA -CITY kerítéséhez kötve,…. mindenhol! Mégis hogy gondolják ezt egyesek? Értem én, hogy jön az ebadó, évi 3000 ft. a tervezett összege. Oltani eddig is kellett a kutyát, bár tény, hogy drágább lett….Felmerül bennem…akinek nincs plusz 5000 ft -ja a kutyájára ÉVENTE, az hogy jutott el odáig, hogy egyáltalán alkalmasnak gondolta magát az állattartásra?A tervezetben mellesleg az is benne van, hogy a menhelyről vitt házi kedvenc adómentes lesz, de valahogy mégsem nő az örökbe fogadók száma…Ez azért elszomorító! KÉRLEK BENNETEKET, NE DOBJÁTOK KI A KUTYÁITOKAT, MERT A MENHELY TELJESEN FULLON VAN, S ÍGY GYAKORLATILAG HALÁLRA ÍTÉLITEK ŐKET! Nem tudunk több kutyát elhelyezni, így is nagyon nehéz helyzetben vagyunk!

-Ma szintén 5 kutyát kellett befogadnunk, zömével kanokat. A gyepmesteri telep máris tele van. Már a menhely minden kennelében 3-4 kan kutya van (plusz a szukák), veszélyeztetik ezzel egymást, a gyengébbeket, s az alkalmazottakat, hisz sokszor összeverekednek az összezártság miatt, az egyébként bárány türelmű kutyák is.

-Nem tudunk több kutyát elhelyezni, így is nagyon nehéz helyzetben vagyunk! ALTATNI NEM AKARUNK, EDDIG SEM TETTÜK.

E sorokat olvasva elvetettem a Menhelyi gondolatot, eldöntöttük megpróbálkozunk a befogadással.

Férjem szerzett egy jó nagy kutyaházat, Maxit és Fridát összeköltöztettük egy kennelbe, Frida kapta az új házat mely nagyobb, mint a régi háza. 


Elkezdtük szoktatni Fotikát a területünkhöz, az udvarhoz, a többi kutyához. Minket hamar elfogadott és már a kertet is, már nem akar kimenni az utcára. 



De a kennelbe zárva keservesen vonyít fél a kutyaháztól, a bezártságtól, pedig ilyen hideg, fagyos reggeleken jó meleg helye lenne itt. 

Egyelőre szoktatjuk……..talán……..

5 megjegyzés:

  1. Fotika sajnállak, de majd megszokod...jó gazdit könnyű megszokni ! Kitartás kedves gazdi!

    VálaszTörlés
  2. Juhéjjj!!!! Nagyon drukkolok nektek!!!

    VálaszTörlés
  3. Én is Juhéjj!!!
    Kitartás mindenkinek! Nálatok a legjobb helye,
    pár nap és semmi baj. Fotika meghálálja,hogy befogadtátok!
    Jó a szívetek!

    VálaszTörlés
  4. Alakul a helyzet,Fotika két éjszakát már a külön kenelbe töltött a másik két nagy kutyához közel.Egyre kevesebbet nyüszít.Fridához próbáljuk szoktatni, de még tartják a kettő lépés távolságot.Nappal szabadon futkos a ház körül, játékokat, rongyokat cipelve.Ha meglát mindjárt megugat, hogy foglalkozzak vele, egyébként ritkán ugat.Reggel és este kap enni, hihetetlen gyorsasággal behabzsolja. Falugondnok szerint már tavasz vége óta járta a környékünket.5 hónap alatt sokszor éhezhetett.

    VálaszTörlés