Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2011. október 21., péntek

Gondoskodjunk a kertben élő állatokról!


http://kertvarazsmagazin.hu  oldalról ajánlva, kiegészítve saját fotókkal.

 Hamarosan beköszönt a hideg zord téli időjárás, amikor is a madarak és más hasznos állatok már nem találnak természetes élelmet. Ideje nekünk gondoskodni ezekről a hasznos kis segítőtársakról.
Ültessünk kertünkbe alma és bogyós termésű növényeket! A bogyós és színes terméssel rendelkező cserjék és bokrok nem csak szép látványt nyújtanak kertünkben, de a madarak is szívesen csemegéznek a termésükből. Pl. a tűztövis, a borbolya a som és a madárbirs is ideális lehet a madarak számára, mert ezek a növények a madarak kedvencei lesznek.


 A madarak nem csak szépek és kedvesek, de etetésük örömteli foglalkozás is lehet az egész család számára, és nyáron meghálálják a gondoskodást.
Elég télen etetni őket madáreleséggel így nyáron sem tágítanak kertünkből és nyáron beérik a természetes eleséggel, bogarakkal és más kártevőkkel.


A széncinegék és a kék cinegék pl. imádják a földi mogyorót, ám ezt csak télen tegyük az etetőbe, mert tavasszal a fiókák könnyen megfulladnak tőle.

Indafotó

Tehát ne sajnáljuk az időt és pénzt, hogy egy kis csemegével kedveskedjünk a kerti állatok számára a téli hideg zord időjárásban.


5 megjegyzés:

  1. Azért a "hamarosan beköszönt a hideg zord tél" remélem még ad kis időt. Nekünk is meg a madaraknak is. :)

    VálaszTörlés
  2. Látva a blogodat szeretnék beajánlani egy pályázatot: on.fb.me/butchers_bloggerpalyazat Egy havi kutyaeledelt lehet nyerni.

    VálaszTörlés
  3. Butcher's csapata! köszönöm az ajánlást, élni fogok a lehetőséggel.

    VálaszTörlés
  4. holdgyöngy!Kedves tőled az érdeklődés. Ami elromolhat.......

    VálaszTörlés