Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2012. január 2., hétfő

Fizethetnek a kutyások!


Ebrendészeti hozzájárulás néven a parlament január 1-től - az állatvédelmi törvény módosításával - bevezette az ebadót.     www.hir24.hu/belfold híradásából idézve.



Kommentek a hírre, a nép hangja:

-         Lesz itt még Kaukázusi Kamion sofőr ellopott útleveléről is szó, csak várjuk ki a végét! A pénz meg a simicskáék zsebében! Itt van a kutya elásva!

-          Nekem nem kell fizetni,mert a feltételeknek megfelelnek kutyáim,de maximálisan egyetértek Önnel!És sok ismerősöm van, aki jó ember, és kidobott kutyát befogadott, nem menhelyről. Tudom,hogy most sem fogják kidobni a kis keverék kutyát,de ez így nem korrekt!!!!!

-          Még annyit, szemét egy világ ez! Elkeserítő minden amit a jelenlegi kormány tesz velünk!)))

-          Kutyavilág jön... -egyéb szempontból is. Magunk után csak azért nem fizetünk adót idén, mert gyakorlatilag minket, kutyába sem vesznek már jó ideje...

-          Már látom előre hogy milyen jó kis üzlet lesz kiadni egy igazolást az állatmenhelyeknek. A "kutya" nem néz majd utána, a lóvé meg csak dől. A végén meg kiderül hogy mindenki örökbe fogadta a kutyáját... :D

-          Ha biztosan tudnám, hogy az általam befizetett adót a kutyák ivartalanítására, menhelyek támogatására fordítják, bár nehezen, de befizetném, de mi a garancia arra, hogy kézen-közön, kijátszva a törvényt nem kerül a befizetett adó a politikusok és holdudvaruk zsebébe???

-          Javaslom hogy a pénz egy részét, pedig a kormány tagok ivartalanítására fordítani, hogy az ilyen elmebetegeknek írmagjuk se maradjon. Hol vannak az állatvédő egyesületek? Az ivartalanítás is egyfajta csonkítás! Ki ellenőrzi, hogy hova kerül a befizetett pénz? Javaslom, hogy minden megye a saját állatmenhelyére költhesse, és akkor a menhelyi kutyák jobban fognak élni mint néhány család.

-          a becsületes állattartót megbüntetjük, miért olyan hülye hogy nem dobja ki az utcára.

-          Ez a törvény tele van kiskapukkal. Ki állapítja meg egy kutyáról, hogy veszélyes-e vagy sem? Egy településen belül minden ebtartónak fel kell mérni az anyagi helyzetét hány kutyája van mekkora területen van stb. Ezeket a feladatokat ki fogja elvégezni? Itt sem lesz egységes az elbírálás! Ugyanis nem mindegy, hogy jóban vagyunk-e vagy haragszik-e rám az akinek a kezében van a döntés!  Mi van akkor , ha a kutyámat már öt éve hoztam ki a menhelyről vagy csak befogadtam az utcáról? A területet hogy nézik? Mondjuk van egy 800nm-es telkem, de csak egy három méteres láncra van kötve a szerencsétlen kutya, akkor mennyit fogok fizetni? Ez is csak egy pénzbehajtás, nem az állatvédelemről szól!



És még lehetne sok-sok véleményt idézni. …



Én a „sírás szélén”, az utolsónak idézett sorokat érzem legigazabbnak és egyben elkeserítőnek is. Olyan rendeletekkel bombáznak minket, amik felületesen értelmezve jónak tűnnek, de a jó megvalósításra mindig kevés hangsúly kerül, és általában félresiklanak ezek a rendeletek. És a magyar csavar az mindig, mindenhol ott van.


4 megjegyzés:

  1. Ott. A csavar mindenütt ott van. Épp ma ment le egy írás a helyi sajtóban, mert Kaposvárnak már bő fél éve nincs hivatalosan szerződött menhelye, ennek okán gyepmestere sem és egyre több a kóborló kutya. Egy hete, hogy Mariann is hazamenekült -két kóbor farkas miatt- Zsömivel, mert félt a támadástól.
    Boldog új esztendőt kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Éppen azt előttem szólóhoz hasonlóan akartam írni, úgy látszik más is ezt gondolja.

    VálaszTörlés
  3. A céljuk, minnél több kóbor kutya mászkáljon...aki meg tisztességgel viseletetik állata után, hát az fizessen...egyszerűen nem értem...

    VálaszTörlés
  4. Szerintem futószalagon és kutyafuttában készülnek a törvények minden hozzáértés nélkül!
    Kutya világ jön!

    VálaszTörlés