Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2012. december 13., csütörtök

Az egyre nagyobb számok.És megint ezek a számok, folyton emelkednek. Most 10

Nem tűnik olyan nagy számnak és nem érzem, hogy nyomna a nagysága.
Sőt, örömöt érzek, hogy már 10 .
Bizony 10 éve, hogy a városban született és városias életet élő leányból, nőből falusi asszonyság lett.Akinek megadatott a saját ház, kert, udvar, s mindez egy helyes kis faluban. Olyan faluban, amely megbújik a dombok között, beleilleszkedve e csodás vidékbe. 


Itt a borona pincékkel, a szőlőlugasokkal, a többszázéves gesztenyefákkal borított dombok hátán, ha kinézek az ablakomon, reggelente látom a fiatal őzgidák suhanását. Nyáron a hajnali párában fürdő réten portyáznak a gólyák.


Itt még él a természet. Tavasszal finom akácvirág illatával bódít el. Nyáron a bodza virágját és kamillát szedhetek a szemben lévő dombon. Az ősz adja a diót és a gesztenyét a horgosok szélén. S ha kedvező az időjárás a közelben gombát is gyűjthetek.

Fent a dombról (ahol áll a kis házikóm) nézve a tájat, mint egy terepasztal, úgy tárul elém.Van itt folyó réttel, híddal és kicsit távolabb messze futó sínpár elsuhanó vagonokkal, mozdony füttyel. Az égen gyakran látni, manőverezni a sárkányrepülősöket. Kutyáim ugatása jelzi a tájban lovagló csoportokat.

S még mindig élvezem a közeli templom szép harangjátékát is, és az esték, éjszakák mély csendjét.


A táj él és élnek benne az emberek.

Ezért tölt el örömmel ez a 10-s szám.


10 megjegyzés:

 1. Gratulálok nektek! Sokszor gondolok rád. A múltkor volt valami vásár, tán a Skanzenben gondoltam rád, ott lehetsz, megnéznélek. Útra kellett kelnem. (Csík Jánossal is a koncertjük másnapján Kecskeméten találkoztam a Malom liftjében...) Sok igazat írsz, érzem, egyre jobban én is.

  VálaszTörlés
 2. Holdgyöngy Köszi! Jól esnek nekem kedves szavaid.
  Vásárt a hideg miatt hanyagolom,50 év felett már fázós és nyűgösebb vagyok.Élet egyik jó pillanata, egy találkozás..., egy jó utazás, unokáid szeretete...

  VálaszTörlés
 3. Én még egyenlőre városi vagyok, de nyaranta, amikor ellátogatok a közeli Bogácsra, újra érzem gyermekkorom nyaralásainak emlékét édesapám szülőfalujából.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örömmel tölt el, hogy szép emlékeidet nem feledted el, slátod a vidék szépségét.

   Törlés
 4. Irigylésre méltó! Gyönyörű képekkel illusztráltad. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye! jó érzés az ilyen irigylés.Jó képeket itt nem nehéz készíteni, különösen szivárványost, mert gyakori jelenség erre.

   Törlés
 5. Gratulálok, és az a lényeg hogy jól érzed magad.
  Sok kellemes élményt, és boldog falusi életet kívánok még sok sok esztendőn keresztül.
  Kellemes és boldog karácsonyt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Tényleg jól érzem magam, itt e "nyugalomban".

   Törlés
 6. Szépséges helyen laksz kedves "falusi asszonyság" . Tetszik ez a megfogalmazás...én sem cserélném el a falusi életet városira...bár...egy hely tetszene, az pedig Tata.Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánok kedves kis faludban, szeretteid között.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért te sem panaszkodhatsz." Öreg Dunai"
   Köszi!

   Törlés