Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2013. február 6., szerda

Itt a Farsangok, télűző vidámságok ideje….



Nem kell nagyítóval keresnem a farsangi programokat, a közelünkben több jó lehetőség is kínálkozik.

Az egyik a Hottói farsang ami a hagyományokat követve igyekszik elűzni a telet.

2013. február 9-én kerül megrendezésre a Hottói alakoskodás és farsang elnevezésű rendezvény Hottón, a település területén és a hottói Faluházban.


A rendezvény 15 órakort veszi kezdetét, amikor az egyik helybeli megbecsült és tiszteletnek örvendő farsangkirály átveszi a településen a hatalmat és a farsangi menet élére áll. A menet tagjai települési lakosok különböző jelmezekbe öltözve, így senki se tudja, ki a férfi, ki a nő. A társaság végigjárja a települést és egy-egy háznál megállva jókívánságokat mondanak a házigazdáknak medvetánccal és énekszóval. A farsangi menetet a hottói faluházhoz érve 18 óra körül egy farsangi mulatság várja, ahol hagyományos farsangi étkeket találnak, megválasszák a farsang új királyát és királynőjét és hagyományos játékokkal múlatják az együtt töltött időt. A tombolahúzás mindenki számára remek mulatság és a szerencsések ajándékokkal térhetnek haza.
A programok sorába bevonják a helyi kulturális egyesületeket, akik újabb lökést adtak a rendezvény sikeres lebonyolításához. Bevonják a programok lebonyolításába, szervezésébe a helyben lévő egyesületek önkénteseit (Polgárőr Egyesület, Sport Egyesület, Hottóért Alapítvány és az Önkormányzat) és nem utolsó sorban a velük szoros kapcsolatban lévő szomszéd településeket (Boncodfölde, Babosdöbréte, Böde, Teskánd) lakóit, az ott élőket, emelve jelenlétükkel a rendezvény színvonalát.
Meghívók készítése, Hirdetés költsége, Étel-ital fogyasztás a pályázati támogatás keretében kerül elszámolásra. Részvétel ingyenes.


A másik igen vonzó program a közeli megyeszékhelyen, Zalaegerszegen lesz.

 Télbúcsúztató városi farsang!


2011-es farsangon készült.Zalaegerszeg.hu oldalról származó fotó.

 2013. február 12-én (húshagyó kedden) Zalaegerszegen
 tizenötödik alkalommal megrendezésre kerülő hagyományos farsangi jelmezes felvonulás.

 Kedvcsináló gyülekező a Dísz téren farsangi fánk, forralt bor, majd jelmezes felvonulás.
 Várjuk a gyerekeket, szülőket, babakocsival és kismotorral, iskolásokat tanáraikkal, nyugdíjasokat társaikkal, hangzó, zörgő eszközökkel és dallal ,hogy eltakarodjon a tél és jöjjön a tavasz!

Legyünk sokan, hogy nagy zajunkkal tényleg elmenjen a tél és jöjjön a napsütés!

1 megjegyzés: