Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2011. június 18., szombat

Akik valamelyik hónap 18-án születtek


google kép.
  Elkövettem azt a tettet, hogy „MJ” blogjába születésnapján egy szám horoszkópot küldtem. Kíváncsian várva mennyire illik rá a jellemzés. Ö férfiasan bevállalta a kihívást és belenézett a tükörbe, felvállalva az önismeretét.
Itt az idő, hogy most Én is megtegyem ezt a bátor tettet. Hát legyen………

Akik 18-án születtek  részben a Mars által szimbolizált 9-es szám hatása alatt állnak, részben a 18-as karmikus szám befolyását élvezik. A 9-es ember személyisége jól jellemezhető a jól ismert szöveggel: „azt kapja, amit lát” ugyanis teljesen hiányzik belőle a ravaszság. Az alakoskodás, körmönfontság, manipuláció majdnem mindig sokkszerűen hat rá. Képtelen ilyen fajta viselkedésre, egyszerűen nem talál rá okot, valójában nem is érti a miérteket, ezért a becstelenség majdnem minden alkalommal elaltatja az éberségét, mindaddig, amíg óvatossá nem válik. Rossz stratéga, lényével nem egyeztethető össze a különböző praktikák kidolgozása. Ha valamit akar, azt egyszerűen megköveteli, és ez a fajta őszinteség, egyenes beszéd bizony megdöbbenti környezetét. Meglepetésszerű támadásaival azonban rendszerint eléri azt, amit akar. 

A fentiek bizony nagyon igazak rám nézve, utálom az alakoskodást, körmönfontságot, manipulációt. Tiszta egyenes beszédet és tetteket értékelem, ezt várom el másoktól is. Még akkor is, ha nem mindig kapok kedvező, jó jelzéseket. Legalább akkor tudom, kitől mire számíthatok. Annyit változtam az évek során, hogy a „hallgatni arany” szabályt néha megfogadom.

  Akik 18-án születtek  jól beválnak gondviselőként, és született emberbarátok.
Sokszor választják életpályául az emberek segítését. A nap bármely órájában segítségért lehet fordulni hozzájuk, sohasem utasítanak el senkit. Nem is lehetne ez másképp, hiszen szeretik, ha hasznára vannak másoknak, inkább csak azt nem bírják, ha korlátok közé szorulnak. Hiába segítőkészek, mégis sok esetben magánéleti problémákkal küzdenek. Meg kell tanulniuk, hogy a szolgálatkészségnek már az otthonukban meg kell kezdődnie. 

Én bizony gondoskodó vagyok, gondoskodtam beteg szüleimről (Édesanyám 2 évig fekvő beteg volt, egyedül emelgettem a tolókocsiba),gondoskodok férjemről, amint hazaér a munkából már kiöntött 2 cent pálinka várja. Az a nyugtatója. Gondoskodok, a négy kutyámról etetem, ha kell ápolom, fürdetem vágom a körmüket.
Gondoskodok a barátokról,ellátom őket a kiskertem terményeivel, bodza és hársfavirág szörpöt készítek nekik, tudom a gyerekeik szeretik.
Életpályának nem ezt választottam. Lehet ,hogy ez hiba volt?

Együttérzőek, toleránsak, megértőek, és a problémákra kreatív megoldásokat találnak. Minden bizonnyal életfeladatuknak érzik, hogy vállukon hordozzák a betegek, az elesettek és az idősek terheit, intellektuálisak, érzelmesek és kulturáltak, mégis szeretnek veszekedni, és gyakran kritizálnak másokat.
Képesek nagyon függetlenül és ügyesen viselkedni, és bölcs tanácsok kaphatók tőlük. Képességeik, tehetségük átfogó jellegű. Minden érdekli őket, és hisznek abban, hogy bármely területen képesek eredményeket elérni.

A fentiek nagyon hízelgőek rám nézve, sok minden igaz is , az együttérzés  és probléma megoldás különösen. Ha valami gond adódik én nem mérgelődök, hanem azonnal a megoldhatóságon pörög az agyam. Toleránsság régebben igen, de most már nem. Sok csalódás ért, különösen az utóbbi 10 évben. Ez megkeményített és már nem nézek el mindent szó nélkül. A független viselkedés jellemző, nekem ne írja elő senki, mit-hogyan. Gyakran kritizál, ez bizony nem egy szép jellemvonásom. Nehezen állom meg, hogy szóvá tegyem a nekem nem tetsző viselkedést,a maradiságot, a szokásokhoz ragaszkodást. Minden érdekel, ez 100%-ban így van, sokszor nagyon elaprózom magam és nem érek semminek se a végére. Megkellene fogadnom a kevesebb több tanácsot.

Környezetük rendszerint, féltékeny rájuk, és azt reméli előbb-utóbb bekövetkezik a blamázs, ám a 18-án született emberek mindig jól mérik fel az erejüket. De vigyázat! Ha egyszerre több dologgal foglalkoznak és minden érdekli őket, akkor könnyen szem elől téveszthetik a céljaikat. Az a veszély fenyegeti őket, hogy egész életük nem lesz egyéb, mint foglalkoztatási terápia.
Ami a negatív tulajdonságaikat illeti, manipulatívak, mindig vitára készek és telhetetlenek.

Vajon miben nyilvánul meg, ha információra vagy új élményekre vonatkozik, akkor igen. Anyagiasság, tárgyiasságnál nem érzem a telhetetlenséget.

Tehetségesek, már kisgyermekkorukban is kreatívak, és nagyon muzikálisak. Balesetveszéllyel kell szembenézniük 18 éves koruk körül, főképp a lányoknak. Később rakétaszerű felemelkedésük lehetséges, de csak akkor, ha a 25 éves korukban jelentkező nagy lehetőséget csakugyan ki is aknázzák.A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek sebészként, jogászként, színészként vagy képzőművészként.

Szeretem a zenét, de csak alkalmanként, nálam nem szól a rádió napközben, hetekig be se kapcsolom a tévét. Az olvasás és a természet a kedvenc időtöltésem. Bár a foglalkozásaim eltértek, de mint könnyűipari mérnök 12 évig, és mint informatikus 17 évig sikeres voltam.
Miért a számos horoszkópot választottam?!
Tavaly volt a 35 éves érettségi találkozom. Jó alkalom volt a számvetésre, hogyan alakult az életem, melyik évben volt jelentősebb változás.
Rájöttem 9 és 18 évenként fordultak elő sorsfordító események.
18. évem - kireppenek a szülői fészekből, önálló élet Budapesten. Nagy szerelem mely azóta is tart.
+ 9 év –sikerek a munkámban, vezetői beosztást kapok, jó anyagi helyzet, sok utazás.
+ 9 év –jönnek a gondok, bánat. Édesapám halála,munkahelyváltás kényszerből,más pálya kezdés.
+9 év -életmód váltás, költözés falura,régi álom teljesült, egy családi ház, kerttel.
+9 év 2011.ez az év még talány?
Eddig nem foglalkoztam a horoszkópokkal, különösen a számok sajátos meghatározásaival, de el kell ismernem, van benne valami igazság.
Még a családi házunk is a 18. számot kapta!

google kép.

3 megjegyzés:

 1. Csak nem e hónap az a "valamelyik hónap"?
  Ha igen, ha nem, Isten éltessen sokáig!
  A fentiek közül több minden "passzol" rám is. Hiába no! A 18-as is és ennek okán a 9-es is osztható 3-al. :)))

  VálaszTörlés
 2. MJ!Köszönöm!Ez a hónap, ez a nap.Érdekes dolog ez a számok körüli séta a 3-9-18.
  És most már a 3-szor 18-nál tartok,sok-sok élménnyel,eseménnyel a hátam mögött.Ez így van rendjén.

  VálaszTörlés
 3. Igazad van! "Ez így van rendjén." Még ennyit kívánok élményekből is és számokból is. :)

  VálaszTörlés