Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2011. november 4., péntek

A gépek világában………


Már jó néhány nap eltelt az utolsó blog bejegyzés óta. Nem égtem ki, nem lettem depressziós, mondandókból sem fogytam ki, élményekből is volt elég. 
Az eszköz hiányzott hozzá!



Úgy jártunk két hete, hogy a külső „winyót” nem tudtuk használni. Na, akkor frissítsünk. Elő a Windows telepítő programmal, s akkor kezdődtek a bajok. Állandóan lefagyott a telepítésbe a számítógép és csak cirkulált. Hiába indítottuk újra, a rendszer nem indult csak a telepítést futtatta.
Irány a szakszerviz, pár napig ott volt a gép, ők valahogy tovább lökdösték a telepítést és elindult rajta a rendszer. Látszólag jó volt a gép.

Aztán rájöttünk, hogy nem megy a levelezés. Az Office Outlook-t használtuk, az indítása után azonnal hibaüzenettel leállt. A személyes mappákat nem tudja megnyitni, mert " másik konzolprogram " használja. Az Express levelező elindult, de csak fogadni tudta a leveleket, küldeni nem tudtunk. Így a gépünk visszakerült a szervizbe. A gyakorlott informatikusoknak is feladta a leckét! Még mindig ott van. 
Az utolsó információ szerint a külső eszköz vagy a vezetékének a hibája miatt az USB portok lefagytak és megsérültek a beállítások. Nagy a valószínűsége, hogy mindent legyalulnak róla, s majd lehet újra telepíteni a programokat és a szeptemberi mentésből visszarakni ami van , a közte lévők elvesztek!.



Egy gép nem gép alapon, vettünk olcsón egy régebbi gépet, felbővítettük memóriával és új nagyobb kapacitású Winchestert kapott. Két nap szenvedtünk ezzel a géppel is, nem sikerült rendesen formattálni és telepíteni rá a Windows XP. Hát ilyen nincs! Ha egyszer az ember belekeveredik a peches szériába……..
Ezt is vittük a szervizbe, ott kiderült a náluk vásárolt memória kártyák voltak hibásak, a csere után ez a gép már jó lett.

Hurrá akkor most már tudok írni bejegyzést és olvasgatni a kedvenc Blogjaimat!

1 megjegyzés:

  1. megértelek, előfizettem a netre, másnap a kölcsön laptop tönkrement. aztán... hosszú. előfizetés van, gépem nincs. én így jártam.

    VálaszTörlés