Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2012. január 5., csütörtök

Karácsonyi Ünnepek utózöngéje……ajándékok.


Ajándékot adni jó, de kapni is ugyanolyan jó. Számomra az ajándékozás az öröm adásáról szól.

Az örömmel ajándékozó ember kitalálja, ki minek örülne legjobban és egy belső hang súgására hallgatva választ. Arra hagyatkozva, amit az adott személy ízléséről és személyiségéről tud. Tudja az a lényeg, hogy örömmel adjunk és élvezzük a pillanatot, amikor látjuk, a másik örül annak, amit kapott. Az ilyen ember tud őszintén adni, anélkül hogy azt nézné, mit kap érte cserébe.

Én is azoknak az ajándékoknak örültem legjobban, amik a személyemre szabódtak.

Nagyon szeretek olvasni regényeket, a romantikus történelmi regények mindig lekötik a figyelmemet. De, érdekelnek a gyógynövények és azok hatásai a beteg szervezetre, mindig jó gyarapítanom ismereteimet e témában. Jól eltalált ajándék egy könyv a gyógyító növényekről!


Kedvelem a zenét, különösen az élőzene varázsol el, a nyári fesztiválok,  zenés rendezvények, a dalok, a ritmusok folyama  mindig feldobja a hangulatomat. 2 jegy a Csik zenekar januári koncertjére, de jó ajándék!


Fázós lévén a puha, meleg holmiknak is igazán tudok örülni, főként egy ilyen könnyű és lágy bolyhos fürdőköpeny és csuklyás felsőrész ajándéknak!


Alkalmanként szívesen elkortyolgatok egy kis pohárka keserű likőrt. Lehet az Unicum vagy más gyógynövényes keserű likőr. Egy egész liternyi  Unicum ,az ám az ajándék!


Kalácsot, tésztaféléket sütögetni, főzni különlegesen fűszerezett ételeket, kísérletezni az ízekkel, tiszta élvezet. Utána besöpörni a dicséreteket, ez kell nekem. S mindezekhez egy Pataki sütőtál, hasznos kedvemre való ajándék!


Nem panaszkodhatom a 2011.-évi karácsonyi angyalkáimra, hoztak nekem sok örömet adó ajándékot!

3 megjegyzés:

  1. Sok-sok szeretet és sok-sok öröm. :)

    VálaszTörlés
  2. Sok szép ajándék....én is kaptam egy nagy angyalt.Neki örültem a legjobban...

    VálaszTörlés
  3. Mj! annaliz!Remélem kapunk még örömet adó ajándékot.
    Azért is írtam e bejegyzést, mert ki nem állhatom a "pénz ajándékot".
    Olyan személytelen és ez a legegyszerűbb módja az ajándékozásnak.
    "nyomás" hatására, néha kénytelen vagyok engedni,de akkor is a pénz mellé valami apróbb ajándékot teszek, mint egy téli sapka, meleg házi-zokni, ékszer.

    VálaszTörlés