Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2012. április 17., kedd

Zöld színben látom a világot.



Egész életemben mindig a kék volt a kedvenc színem, hiszen kék a tiszta égbolt, kék a vizek, tengerek, óceánok színe és kék a bolygónk is a távoli űrből nézve.
S mégis, most kinézve az ablakomból a zöldnek megannyi ragyogó színárnyalata fogad. A megújult természet, a lüktető élet színe. Jó hatással van rám, hirtelen annyi mindent szeretnék csinálni.

Lássuk mi az általános vélekedés a zöldről:

www.tutorial.hu   - idézve –
A zöld a természet színe. Ez szimbolizálja fejlődést, harmóniát, szemtelenséget, és a termékenységet. Erős érzelmi összefüggés van a zöld szín és a biztonság között. A sötétzöldet rendszerint a pénzzel társítják.


A zöldnek nagyszerű nyugtató ereje van. A legpihentetőbb szín az emberi szem számára; javítja a látványt. A zöld állandóságot és állóképességet sugalmaz. Néha a zöld a tapasztalat hiányát fejezi ki, a példa kedvéért: a kezdőket gyakran zöldfülűnek szoktuk nevezni. A címertanban a zölddel, a fejlődést és a reményt tüntethetjük fel. A zöld ellentéte a pirosnak, biztonsági eszközöknél; például ez a színe a szabad átkelésnek az úttesten.

Zöldet a biztonság feltüntetésére használják, végül is gyógyszereken és orvosi termékeken láthatjuk. A zöld közvetlenül kapcsolódik a természethez, tehát tudod használni a ‘zöld’ termékek hirdetéséhez.

A matt, sötétzöldről általában a pénzre, az anyagi világra, a bankokra és a Wall Street-re asszociálunk.
A sötétzöldről a becsvágyra, a kapzsiságra és a féltékenységre gondolunk.
A zöldessárga a betegségre, a gyávaságra, a viszályra és a féltékenységre utal.
A moszatzöldről (Aqua) az érzelmi gyógyításra és a védelemre gondolunk.
Az olivazöld(?) a hagyományos színe a békének (Greenpeace).


Színek jelentése a feng shuiban: Zöld. 

Regenerál, és erőt ad, a szeretet, az önzetlenség, az odaadás és az együttérzés szimbóluma.
Segít a természet szépségének és harmóniájának kialakításában. Rezgései különösen fontosak az idegrendszernek, segítenek összehangolni a két agyféltekét. Pihentet és megnyugtat, erőt ad az újrakezdéshez. A tavasz, a megújulás színe.


Olyan fogalmak kapcsolódnak hozzá, mint a növekedés, a fejlődés, a nagy változások. A zöld gyümölcsök és zöldségek rengeteg értékes táplálékot tartalmaznak. Ilyen például a magnézium, ami jó hatással van a szív működésére és a vérkeringésre. Spenótban, káposztában, zöldségben egyaránt megtalálható. A folsav is ezekben a zöldekben halmozódik fel számottevő mennyiségben, és széppé, egészségessé teszi a bőrt, csökkenti a fejfájást. A zöld szín jó hatással van felsőtestünk, a szív, a tüdő működését.

Enyhíti az általános fáradtságot, kimerültséget. A zöld szín önmagában frissít, segíti a koncentrációt. Lazít, oldja a feszültséget. A zöld ruhát viselő ember külseje már a színtől megnyerővé, bizalomgerjesztővé válik.



-     --- Ennyi jót és kedvezőt olvasva, akkor először rengeteg salátát fogok készíteni. Másodszor újult erővel belevágok az új ötletek megvalósításába. Harmadszor átnézem a ruhatáramat, keresve a zöld, különösen az olivazöld színű darabokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése