Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2012. október 31., szerda

Emlékezzünk….azokra, akik már nincsenek közöttünk




Szüleinkre, akiknek köszönhetjük életünket, akik segítették első lépéseinket, akik szeretettel figyelték első iskolás élményeinket, vigasztaltak csalódásainkban, akik irányították kezünket, akik megtanították mi a jó és mi a rossz, akik elvittek nyaralni, akik megtanították a természet szeretetét, akik……..   




Nagyszüleikre, akik más világban, parasztsorban éltek, akiknél csodás nyári élményeket  kaptunk a falusi életről,akik még őrizték a hagyományokat, akik maguk sütötték a kenyeret, akik még tudták –addig nyújtózkodj, amíg a takarod ér, akik……


Rokonainkra, akikkel lett egész a család, akikkel gyerekként együtt játszottunk, akikkel sokat táncoltunk a lakodalmakban, és akikkel sírtunk a temetéseken, akik…….


Barátainkra, akikre számíthattunk, akik velünk töltötték a nyarakat, ünnepeket, szilvesztereket, akik sokszor megtréfáltak, akik…..


Osztálytársainkra, akik már nem lesznek ott a 35,40,50,60 éves osztálytalálkozókon, akikkel már nem tudjuk feleleveníteni az iskolás csínytevéseket, a lógások emlékeit, akik….



Emlékezzünk…azokra, akik már nincsenek közöttünk.

1 megjegyzés: