Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2012. október 9., kedd

Őrségi tökfesztiválon jártam….Nézem az utolsó bejegyzésem dátumát -augusztus 30.-, hát elég sok nap eltelt már azután. Az élmények és a velem történt esetek ezen a nyáron is bőségesen adódtak, van mit pótolnom. 

Örömmel észleltem, hogy rendszeres olvasóim száma is növekedett, üdvözlöm őket.

A bejegyzéseimben visszafelé haladnék hátrálva, mint a rák. Az ollóimmal megnyesve az események tömegét, kiemelve az érdekeseket. Így lesz az utolsóból az első.

Szeptember végén, az Őrségi tökfesztiválon jártam.

Színes hangulatos kavalkád ez a fesztivál, több helyszínen (Őriszentpéteren, Szalafőn és Nagyrákoson), több napon át.
Igazi kézműves kirakodó vásár, egyedi saját készítésű míves portékákkal. Itt nem láttam kínai és Eu jelzésű műanyag kacsákat és bokazoknit meg elemes darálót…….
Sok árus közte Én is komolyan vettük a Töknek megjelenítését, sokféle hasznosíthatóságának bemutatását.
Így a kínálatom kiegészült narancsos sütőtök lekvárral, és ha már édességre adtam a fejem készítettem egy sütőtökös kókuszgolyó desszert félét.
Kínálgató – kóstolgatásomnak meg lett az eredménye, mert délutánra a tökös áruim rendre elfogytak. Nem győztem a recepteket és a készítés menetét elmondani, sokan kérték tőlem. 

Ezért jók ezek az árusítások, mert közvetlenebb kapcsolat alakul ki az árus és a vevő között. Oda –vissza cserélődnek a tapasztalatok és a jó tippek, megoldások. Itt mindenki ráér beszélgetni és nézelődni, nincs rohanás.

Én nagyon jól éreztem magam a tökfesztiválon, s mivel a helyi termelői piacosok a színpad közelében kaptak helyett (az Őriszentpéteri Önkormányzat jóvoltából ingyen!)a műsort is élvezettel láthattam, hallhattam.

 Akkor beszéljenek a fotóim erről a rendezvényről.1 megjegyzés: