Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2011. július 30., szombat

Ez a nap csak szerencsés lehet……


Ma hajnalban fél négykor ébresztett fel Jázmin kutya, kikéretözött.  Álmosan ténferegtem a házban várva mikor ér vissza, csak nem akart jönni. Füttyögetek halkan, nehogy a szomszédok felébredjenek. Na, végre visszaért, ment bevackolt az előszobában lévő kutyakosárba. Én is visszafekhettem, nyolc óra körül ébredtem fel újra, ahogy nyitom a hálószobám ajtaját Jázmin uzsgyi már bent is volt, fenn az ágyon. Párom ásítozva nézte, majd beleszippantva a reggeli levegőbe elfintorodott. Hű, de büdös valami- kiáltott fel. Akkor nézem, Jázmin egész hátsó fertálya feketéllik. Azt a mindenét! Az esti kacsamáj vacsorája, úgy látszik megterhelte a beleit, mert bizony rendesen lefosta magát. Első lépés, hónalj alá vágtam a kutyát, irány a fürdő kutyafenék mosás. Aztán nézem az ágyneműnk is tiszta barna lett, ágyneműcsere, mosás indítása.


Elkészítettem a reggeli kávénkat, párom nézegeti az időjárást, füvet akart nyírni. Jaj, újabb feladat nekem. A fűnyírás előtt össze kell szednem a hátsókertben a nagy kutyák piszokját. Két hete szedtem össze azóta meg állandóan esett az eső. Nem akarom részletezni, de ennyi kutyapiszok és „illatfelhő” után már csak szerencsés nap jöhet. 

És bízom benne, hogy így is lesz, mert délután és estére jó program ígérkezik. Falunap! Még nem a miénk, hanem tőlünk 11 kilométerre lévő Kiskutason. 800 éves fennállását ünnepli a község.

A kép Kiskutas honlapjáról származik.

A hírverés alapján nagyon kitesz magáért a falu. Egész napos kulturális program várja az érdeklődőket.
-Erdélyi néptánccsoport, Körtvélyessy Zsolt szavalata, helyi asszonykórus és az EGO színpad műsora,
-Csepregi Éva fellépése, Keresztes Ildikó koncertje,
- Szirtes Edina és zenekara, (Ők a kedvenceim, nagyon klasszul zenélnek…..),
- Máté Péter emlékzenekar,Musicalitás színház,
- és az esti nagy élő koncert-Demjén Ferenc és zenekara-.

Mindezek mellett a rendezvény egész ideje alatt finom bográcsban és kemencében készülő étkek kóstolása. Az egész rendezvény ingyenes
Két évvel ezelőtt már jártam ott egy hasonló falunapon és fergetegesen éreztem magam.

És a reggeli előzmények után, bízva a szerencsében ( s a jó időjárásban) kerékpárra pattanok és irány Kiskutas.

2 megjegyzés: