Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2011. augusztus 22., hétfő

Vendég kutyus a háznál, vagy inkább családtag?


Ismerőseink nyaralni indultak Olaszországba és nem akarták a hosszú utazásnak kitenni kutyusukat.
Bíztak benne, hogy elvállaljuk és nálunk jó helyen lesz.  Maike kutya is nyaraljon, csak nem a gazdival.


A 4 éves tibeti spániel kan kutya Jázmin kutyánk alomjából származik. S most visszatért a szülőhelyére a mama kutya és a testvér Fruzsina mellé.
Letagadni se lehet a rokonságot, ugyanaz a szín, az alkat és ugyanaz a játékosság, mint Jázminnál.



Valamilyen játék mindig lóg Maike kutya szájában is, vagy ha elfekszik a feje közelében.
Akárcsak Jázmin ő is szereti becsomagolni a játékát a szőnyeg, vagy valamilyen rongy alá. Aztán jöhet a kaparás, a bukfencek, az ugatás az eldugott játéknak. 



Az első napok azért nem teltek el gond nélkül, bár Maike minket egyből elfogadott. De a másik kutyáktól egy kis távolságot tartott. 
Első nap még minden autó hangra futott a kapuhoz várta a gazdikat. Első éjszakáját a konyhaszekrényen töltötte, először az asztalon próbált aludni.
- Na , azt azért mégse- mondtam és a székeket elhúztam az asztaltól. 
  Így tudott felugrani a konyhaszekrényre.
Második éjszaka kaparászta a hálószobánk ajtaját állandóan be akart jönni velünk aludni.
- Na, azt azért mégse- mondtam. Nálunk ez nem szokás, van szép és kényelmes kosaruk, ott kell aludni.
És a harmadik nap (nem véletlen, hogy a mesében is a három a szerencse) Maike kutya ráérzett a szabadság és a társas élet örömeire, megállás nélkül rohangászik, ugatja a járókelőket és már a többi kutya között fekszik. 


Igazi falusias életet él, a lakóházi bezártság és pórázon sétálgatás után. Bizony Maike kutya is nyaral 10 napot.

És a végére, de a legfontosabbnak, egy jó hír. Három hónap betegség, infúziók, injekciók, véradás, gyógyszerezés, lábadozás után….
Jázmin kutya gyógyultnak lett nyilvánítva.

4 megjegyzés:

  1. Csupa jó hír! Aranyosak! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is hasonlót éltem át, amikor macskát kivittük a házba. Velünk volt, de idegen környezetben. Végén feltalálta magát. Én most a macska miatt aggódom, de ebben a melegben én sem élek, nemhogy őt cipeljem állatorvoshoz a már hónapok óta meglévő felbukkanó-eltűnő tünetek miatt. Vagy én aggódom túl magam? Jázmin gyógyulásának örülök!!!!

    VálaszTörlés
  3. MJ!Köszi! Az egész ház és udvar egy játszótér, mindenfelé kutyajátékok, párnák és rongydarabok.Nem győzőm összeszedni, mert persze egy idő után már keresik az elhagyott játékaikat.

    VálaszTörlés
  4. Holdgyöngy!Sajna az állatok is gyakran megbetegszenek, az állatorvosi ellátás és az állatgyógyszerek pedig igen sok pénzt elvisznek.Jázmin kutyánk gyógyítása is többe került, mint egy hét nyaralás az Adrián.De nekem a kutyáim a "gyerekeim".

    VálaszTörlés