Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2011. szeptember 23., péntek

Kegyetlen irigység? - Megmérgezték a berni pásztort


„ Az apró szőrcsomó nyüszítve mászott anyjára, hogy elérje az emlőt és szophasson. Nem értette, miért nem teheti, s miért hideg a mama bundája... a helyiséget betöltötte a három kölyök vinnyogása.
A jelek egyértelműen mérgezésre utalnak, legvalószínűbb, hogy növényvédő vagy rovarirtó szerrel kezelt ételt kaphatott a hétéves állat.
A faluban némelyeket zavar az ugatásuk……………”

Egy újabb lehangoló híradás a Zalai hírlapban.



Néhány hozzászólás, mely bizonyítja hiába élünk a XXI században, a minden féle” szuper” mindentudó találmányok ellenére az emberi magatartás, a jó közösségi élet hiánya, az alkalmazkodás hiánya……. , semmit nem változott az elmúlt évszázadok alatt.

-          - Sajnos nekem februárban mérgezték meg a 11 éves bernipásztor-németjuhász keverék és 6 éves tacskó kutyámat. Teljesen átérzem a fájdalmat. A szívemből szakítottak ki egy darabot. Tudom ki tette, de a rendőrség lezárta a feljelentésemet azzal, hogy nem bizonyítható (nincs tanú, videó stb.) Én mindenesetre azt kívánom az ilyen aljas jellemtelen tetveknek, hogy olyan kínok között "dögöljenek meg" mint ahogyan az én szeretett kutyáim MEGHALTAK !!
-         -  A szívtelen tettes tudhatná, hogy mi ilyenkor családtagot veszítünk el.
-          - Az ingatlanon magára hagyott frusztrált "kedvencek" üvöltenek éjszakánként és a láncra kipányvázott "farkaskutya" stb. típusok főleg. Amelyik német juhásszal nem foglalkoznak kellőképpen, az éjszaka szökik, (némelyik nappal is) csavarog, esetleg vadászik, vagy más ebeket, stb. haszonállatokat leöldös. Az ilyet végül a tehetetlen és nevelést súlyosan elmulasztott tulajdonosa megköti erős láncra. És innentől pokol lesz a környezete a szomszédjai számára is főleg éjjelente.
-         -  Még csak annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy sajnos a halott kutyuson már nem segít a kamera, de sajnos, nálunk is fel kellett szerelni a kamerákat, mert féltjük a kutyusainkat, mivel már bántották őket. És rendszerint olyanokat "zavarnak" a kutyák, akik úgy jöttek a faluba, és minden, ami falusi zavarja őket - bármilyen állat.



És az én hozzászólásom.

-          „A felsőbbrendű faj” sok tagja úgy tekint az állatokra, mintha azok csak azért léteznének, hogy a kényünket-kedvünket kiszolgálják. Elszomorító a Jövőre vonatkozóan, hogy az Emberi önzés, (különösen a jobb-módúak körében az egekbe szökik).
Én is azt tapasztalom, hogy sokan kiköltöznek falura és nem veszik át a falusi életformát.
Nem szeretik az állatokat, lenézik a másik embert. Elkergetik, megdobálják a szabadon mászkáló ugató kutyákat. Nem tudom, mit szólnának hozzá, ha a kutyatartók az ő rosszalkodó, hisztiző, sikítozó gyerekeikkel ugyanazt tennék.
Nem törvények kellenek, hanem nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az utánunk jövő nemzedék nevelésében, a természet, állatok és közösségi élet szeretetére.

4 megjegyzés:

  1. Mi is "gyászoljuk" Burkust,tündéri, jó német juhászkutyánkat, akinek az volt a bűne,hogy nem szerette, ha a kerítéshez túl közel jött valaki, főleg, ha a gyerekek még izgatták is...megmérgezték.Ez három éve volt, azóta nincs másik kutyánk a háznál.Burkust nem lehet pótolni.
    Pedig "Kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes...."

    VálaszTörlés
  2. Sajnos,... volt, van és lesz is ... Sajnos!

    VálaszTörlés
  3. Annaliz! Nagyon, nagyon szomorú!Burkus megérdemelt volna szebb öregkori halált.Bizony ő nem pótolható, mert két egyforma kutya nincs, Mindegyiknek megvan a maga szokása és érzelem világa.De igaz társunk ebben a rohanó világban.

    VálaszTörlés
  4. Mj!Ez így van, pláne ha hagyjuk az ilyen cselekedeteket büntetlenül.

    VálaszTörlés