Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2012. február 1., szerda

Folti kutya udvarlása…….


Megtört a jég! Nem a fagyos télies világunkban, hanem a nagykutya csapatom között.
Három hónappal Foltos kutya befogadása után végre a másik két kutya Maxi és Frida is elfogadta az új jövevényt. 
Sőt, Frida lány kutya hirtelen egyik napról a másikra elkezdte kelletni magát Foltosnak. Rájött, hogy fiú kutyával van dolga. Azóta a reggelek vidáman kezdődnek, a két kutya összedugja az orrát, egymásra ugrálnak, harapdálják egymás fülét, lábát. s majd eszeveszett futást produkálnak, előjön a kopó és foxi vér belőlük.Szememmel alig tudom követni azt a terepfutást, táncot, amit ök előadnak a fák, bokrok, padok között cselezve.Azért az öreg Maxi kutya mindezt az udvarlást nem nézi jó szemmel, s próbál közbe avatkozni. Elvégre Frida már 4 éve az ő csaja volt, most meg hűtlenkedik. De öreges, rossz lábaival Maxi rendre lemarad a futásban, akkor meg hangos ugatással akar érvényt szerezni a jogainak. Kevéske sikerrel mert hamar elfárad,  s inkább lefekszik a helyére. A két egymásra talált befogadott kutya Frida és Foltos a játékos udvarlásban elfáradva egymáshoz bújva alszanak el.
A kutyavilágban is lám előfordul, hogy lecserélik az öreg férjet a vidám és játékos fiatalra.Bár még mesze a tavasz nálunk már kivirágzott a szerelem…….

5 megjegyzés:

  1. Akkor Folti végképp otthon van. Nálunk is virágzik a szerelem, legalábbis a kandúr tépettségi foka erre enged következtetni. Szerelem és háború.

    VálaszTörlés