Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2012. március 28., szerda

Nincs lomtalanítás, mert nincs rá pénz….


Nincs lomtalanítás, mert nincs rá pénz…..érthetetlen, hogy egyre több közösségi ügyben hallani arról , hogy pénz hiányában elmarad vagy gazdátlanná válik. Adó, adó hátán, hová kerül a pénzünk???


Évek óta megszokott dolog, hogy a tavasz eljövetelével nemcsak a természet újul meg, hanem a környezetünket is megújítjuk. A tavaszi Ünnepek is arra késztetnek, hogy Tiszta és Rendezett környezetben ünnepeljünk és fogadjuk a vendégeinket.
Ilyenkor átnézzük, átválogatjuk a tavaszi-nyári ruhatárunkat. Előkerülnek a padlásról, kamrákból, tároló helységekből a régi használaton kívüli dolgok.
Nincs, olyan háztartás ahol ne lenne felesleges és már elkopott vagy tönkrement holmi.
Nálam is minden évben nagyobb mennyiségű lim-lom halmozódik fel. S hiába várom a lomtalanítás idejét, hogy közösségi szinten történjen az elszállítás.(Ez lenne az ésszerű.)


Miről is szól a mai világ, a mai vélekedés? Ez a te problémád old meg!!!

Hintázni szeretne a gyereked? Akkor készíts a saját kertedben játszóteret.
Ha készül is közösségi játszótér, kerékpárút, park, sportpálya, kilátó stb….
néhány év után gazdátlanná válik, egyre rosszabb állapotú lesz. 
Ha felújításra vagy új építésre lenne igény… legtöbbször ez a válasz….
Nincs rá pénz!


Itt a pénz, hol a pénz… XXI. század játéka.

2 megjegyzés:

  1. Van pénz ahol akarják! Ezzel a nincs-csel küszködünk a munkahelyen is.Nálunk a fele utca: fű levágva, avar eltakarítva, mögöttünk az egyéves akácos, őszi levelek stb. Nem értem, miért lettünk mostohák a városgazdálkodásnál? Már fotóztam, hogy beküldöm az újságnak!

    VálaszTörlés
  2. nálunk is nagy a hallgatás....bár járnak már emberek autókkal vashulladékot keresve. Ez pedig biztos jele, hogy közeleg a lomtalanítás ideje...

    VálaszTörlés