Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2012. március 20., kedd

Újra itt a tavasz....

Újra itt a tavasz, a sokadik amelyik rám köszönt március táján.
Éled a természet megjelentek az első virágok.



Elkezdődnek a kerti munkálatok, az első négynapos márciusi ünnepekben mi is kivonultunk a kertbe.Párom megmetszette a gyümölcsfákat,én megterveztem a kiskertemet.Idén mit, hova ültessek.
Nem nagy a kertem, így ügyesen be kell osztani a helyeket.Már február végén próbálkoztam két ágylás ültetéssel, korai cukorborsot és hagymát raktam le.Bízva, hogy nem fagy el és korábban lesz termény.Majd elválik sikerül e? 



Meglátszik a földön kevés hó és csapadék volt ezen a télen.A tavalyi év sem hozott jelentősebb csapadékot.Tartok tőle ezen a nyáron majd rendesen kell öntözni a növényeket, hogy ne száradjanak ki.
Ilyen magas (drága) víz és csatornadíj mellet érdemesebb lesz szárazságot jobban tűrő növényeket és virágokat ültetni. Például a színes kukacvirágot,sásliliomot,kerti gerberát.......



4 megjegyzés:

  1. Meg kőrózsát. Én szeretem. :) Szépek a képeid.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a kőrózsa is szép a sziklakertben, nekem is van.Örülök az első színes virágoknak.Köszi!

      Törlés
  2. Köszi az édes kis képeket, zsibavirág, árvácska, százszorszép, ibolya, kövirózsa...no és az utolsónak sajnos nem tudom a nevét, pedig nagyon szeretem, mert korán nyílik, bűbájos rózsaszín virágokkal. Most telepítettem újra, mert amikor Burkus mág élt, ki nem állhatta őket. Kérlek, írd meg a nevét, ha leget !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szinte egyszerre virágzik minden.. ez a meleg napsütés....
      Sajna nem tudom a rozsaszin virágú és nagylevelű virág nevét... , távoli ismerőstől kaptam...

      Törlés