Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2012. március 9., péntek

Visszatérés a gyökerekhez…..az eredeti szakmámhoz.



Az eredeti szakmai végzettségem a ruházkodáshoz a textilanyagokhoz köt. Még gimnazista koromban ismerkedtem meg a szabás varrás rejtelmeivel és annyira nagy kedvet kaptam hozzá, hogy továbbtanulásként is ezt választottam, így a könnyűipari főiskolát végeztem el. Több, mint tíz esztendőt a ruhaiparban dolgoztam, aztán megjelent a számítógép és én hűtlen lettem ehhez a szakmához. Otthon hobbiként még néha-néha varrogattam, de egyre ritkábban került elő a varrógép. Az elmúlt néhány évben már csak javítgatásokra és átalakításokra használtam.
Aztán rátaláltam néhány olyan blogra, ahol kreatív textiltárgyak készítését mutatták be. Különösen „ERIKA STYLE” blogjában láttam nagyon pompás táskákat. Akkor elő a varrógéppel!

Hölgyismerőseim közelgő név és születésnapjára jó ajándék lesz egy- egy táska. Szeretek személyre szabott ajándékot adni, és tudom ők értékelik az ilyen ajándékot. Ifjabbik hölgy szereti az ékszereket, bizsukat ezért neki ékszeres tarsolyt választottam.


A tarsoly története.
A 18. század végi test vonalát szorosan követő divat nem hagyott helyet a zsebek kialakításának, így a hölgyeknek szükségük volt egy karra akasztható kis kellékre, amelyben személyes tárgyaikat tarthatták. Finom kelmékből készült nagyon kecses, ízléses darabok voltak ezek.
A mai korban pipereasztalunk dísze, illetve utazásaink megbízható társa lehet.

Alapanyag és kellék:
2 db 35 cm átmérőjű kör a választott textíliából és egy 23 cm átmérőjű kör bélésnek a zsebekhez.
150 cm zsinór.




A másik ajándék táska a közelgő tavaszhoz passzol, világos natúr vászonból készült. Egyszerű borítéktáska, amit a fedélre erősített masni tesz nőiessé.



Ezeket a táskákat bár könnyű volt elkészíteni, azért néhány fogás gondolkodóba ejtett, hiába kijöttem a gyakorlatból.


5 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszi! Ötletekben nincs hiány, csak a kivitelezés.....???

      Törlés
  2. Hát ez a kis masnis táska elbűvölő!Ügyes vagy !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!Nekem is bejön a masni, de milyen nehéz volt hajtogatni az anyagot.

      Törlés
  3. Nagyon ügyes vagy! Én is arra buzdítalak,hogy fojtasd! Nagyon szépek!

    VálaszTörlés