Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2012. április 6., péntek

Nagypéntek….eső után.



Nagypéntekre végre megjött az égi áldás, kiadós esőt kaptunk. Fellélegeztek a növények, a fák. Most még jobban lehet gyönyörködni a virágzó gyümölcsfák látványában. Él a természet.


Nem bánom, hogy eső áztatta a frissen megpucolt ablakaimat. És a kissé hűvösebb időjárás sem zavar. Márciusi 25 Celsius fokos meleg inkább megzavart és a növényeket is. Hamar minden virágba borult, aztán jött a -5 fokos reggeli fagy és a tulipánfa virágai megbarnultak. Korai volt még az a nagyon meleg.


Az éjjeli frissítő zápor letisztította a levegő, ideje volt már. A páromnál előjött a porallergiája, az éjjeli 40-50 tüsszögése miatt nem tudtunk rendesen aludni. A reggeli ébredések így mindig morgósra sikeredtek.


Végre esett eső és szép zöld és virágos környezet vesz körül. S itt vannak a Húsvéti Ünnepek. Hangulatos díszítések, finom ételek készítésének és a locsoló gyerekek várásának ideje.


Bár kinn a házon túl, most ködös a táj és hideg a levegő, Én mégis vidáman, gyógylikőrt iszogatva és magvas-rozsos zsúrkenyeret sütve várom a hétvégét.
Amíg van kenyerünk és mellé jut még sonka, tojás, friss saláta, torma,….. addig ne panaszkodjunk.
Ünnepeljünk és élvezzük a sors adta dolgokat és éljünk a lehetőségeinkkel.

Kellemes és vidám Húsvétozást kívánok Mindenkinek!
Jöhet a locsolkodás, akár az égből is…..

2 megjegyzés:

  1. Áldott Húsvétot kívánok nektek! :)
    Nálunk gyengén locsoltak fentről, épp csak szemerkélt egy kevés ma délelőtt, úgy a harmatos lett a fű szintig.

    VálaszTörlés