Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2014. július 8., kedd

Örségi vásárban voltam.
Színes forgataggal és sok kézműves áruval várta idén is a látogatókat az Őrségi vásár Őriszentpéteren.
Sajnos én keveset láttam belőle, mert magam is árus voltam a Termelői piacos részen. Standomon egyedül voltam, így messzebb nem tudtam elmenni, körülnézni. 


Aztán idén újabb helyre rakták a piacot, a focipálya mögé. Itt még a színpad is messzebb esett. De nem panaszkodom, mert megújult a piacunk. A helyi Önkormányzat és Őr Zoltán polgármester jóvoltából helyes kis házikókat és pavilonokat, árusítóasztalokat kaptunk.
Öröm volt kipakolni az árumat az új asztalokra. S mivel jó magas a tető, szépen ki tudtam aggatni a népviseleti ruháimat is.Újra találkoztam J-vel ( a hétrétország kapujában blog szerzőjével) és párjával. Ahogy ígérte eljött a fenyőrügy szörpömet megvásárolni. Remélem ízlett nekik, s nem csalódtak.Nagyon szimpatikus fiatalpárt ismertem meg bennük. Mi öregebbek gyakran kritizáljuk a fiatalokat, hogy nem elég önállóak. Hát ez őrájuk nem vonatkozik, vannak elképzeléseik a jövőjükkel kapcsolatban és tesznek is érte.
Sok érdekes emberrel találkoztam és beszélgettem a vásárban. Köztük két fiatal (20-s éveik elején járó) lánnyal. Kedvességükkel és kíváncsi érdeklődésükkel hamar levettek a lábamról. A textil táskáimon akadt meg a szemük… és mennyi dicséretet kaptam tőlük.(vásároltak is!) Aztán elmondták mi tetszett nekik ebben a vásárban és az is kiderült, hogy majdnem földijeim, Zalaegerszegiek voltak. Szépen kitárgyaltuk az Egerszegi piacot is… a függönyöket és még annyi minden másról is tudtunk beszélgetni.Nekem a vásár pozitív élményeket adott. És még az Attila barátomtól vásárfiát is kaptam.5 megjegyzés:

  1. Gratulálok Baratella! :-) Talán egyszer én is eljutok ebbe a vásárba!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ella! Örülök, hogy ilyen sok pozitív élménnyel zártad a piacozós napot és hogy ennek egy kicsit mi is részesei lehettünk :) Gondolom nem okozok túl nagy meglepetést, ha azt mondom, hogy a szörpök nagyon-nagyon finomak. A zöldteás, bodzás frissítő szörp nagy részét még aznap délután romos kis boronaházunk udvarán, a diófa alatt, a fűben heverészve fogyasztottuk el.
    Az egyik üveg fenyőrügy szörpöt eltettük hidegebb időkre, ahogyan azt tanácsoltad.

    Egy kis villám-olasz: http://www.okosito.hu/index.php/olasz :) biztos van ennél jobb is, de szerintem kezdetnek megteszi. Kívánom, hogy úgy sikerüljön a vendégvárás és a vendéglátás, ahogyan azt elterveztétek! Ne izgulj, minden szuper lesz!

    VálaszTörlés
  3. Ó, ezek új táskák! Képzeld, én ajándékba adtam citromfűszörpöt, s a buszon kifolyt annak, aki vitte. Csak celofánnal volt zárva,. Mindig tanul az ember. Majd egyszer én is ellátogatok a vásárba is. J-re én is kíváncsi vagyok! Örülök, hogy sikere volt az áruidnak!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, a végén még zavarba jövök :)

      Ella, köszönjük a kedves szavakat, a szimpátia kölcsönös. Örülök, hogy lesz egy ilyen "majdnem-szomszédasszonyom", mint Te.
      Holdgyöngy, szerintem nemsokára mi is találkozni fogunk.
      Sőt, akár "blogtalálkozhatnánk" is valamikor...

      Törlés
  4. Végignézve a szép fotókat, csak irigyelni tudlak !

    VálaszTörlés