Egy kis falu, a Zala folyó völgyében.

2011. április 30., szombat

Madár fészek a tetö alatt.....folytatás




Pár napja már írtam a bejárati tetőnk fölötti madárfészekről Helyes, kis termetű Házi rozsdafarkú madár ült a fészekben a tojásokon. Eljött húsvéthétfő s látom, a madárka egyre többször kirepül. Aztán kedden reggel nézem, mintha már nem is üldögélne bent. Csak nem történt valami baj??? Kérdem magamat. 
A környéken sok a macska és bizony néhanap hozzánk is belopóznak már a "bátrabbak". Hiszen az én portám kutyás és nincsenek barátságban, különösen a két nagy termetű házőrző nem szíveli, ha a területükön macska jár. Nem mertem a fészekbe belenézni hátha…… Aztán még aznap este felé látom, a kis kedvencem szorgalmasan hordja a kukacokat a fészekbe. Ujjé! Kikeltek a fiókák.
Húsvéthétfő éjjele óta tartó esőzéseknek is most duplán örülök. Mert a kiskertemben a palántáim, az elvetett magok, az udvarban lévő fák, bokrok, virágok mind fellélegeztek. Az eső lemosta a port és friss zöldben pompáznak.
És örülök, mert előjöttek a giliszták, kukacok a kis madár hordhatja a bőséges eleséget a fiókáknak. 
Szerda este a fészekre villantva a szemem, tátogó sárga csőröcskéket láttam, kettő vagy három.? Ma szombaton  létszám fel ment háromra, nem akarom megzavarni  fejlődésüket ezért nem nézek a fészekbe és fotót sem készítek, erősödjenek, növögessenek. Jövő héten már bátrabban fogják nyújtogatni fejüket és lesz erőteljesebb csipogás, ha a mama madár érkezik.

2 megjegyzés: